Революционен ДНК тест става част от пренаталната диагностика

PrenaTest™ е трето поколение скринингов ДНК тест за пренатална диагностика в първия триместър на Синдром на Даун, Синдром на Едуардс, Синдром на Патау (тризомии 21, 18 и 13) и най-честите дефекти свързани с половите хромозоми (синдроми на Търнър, Клайнфелтер, Тризомия X и Тризомия XYY). Най-новият генетичен тест в дородовата грижа за бъдещите майки се казва Пренатест. Наричат технологията му революционна, а самия тест – иновация без аналог и нова ера в дородовата диагностика. Тестът предлага 99% сигурност в изследването на основните генетични аномалии във възможно най-ранен етап от бременността, при това без риск за плода и без болка за бременната жена. В България Пренатест се предлага от 2013 г. по лиценз на немската компания Лайфкодекс. Пренатест на Лайфкодекс е сертифициран по всички норми на европейското законодателство медицински продукт и притежава CE марка

Какво представлява иновацията на Пренатест?

Пренатест дава оптимално рано още в 9 седмица на бременността, както и при двуплодна бременност и с максимална точност най-надеждната възможност да бъдат открити най-честите генетични аномалии на плода. Пренатест постига това благодарение на откритието, че в кръвта на бременната жена циркулира ДНК на бебето. Тестът патентова своя технология, която изолира от кръвта на майката свободната ДНК на плода и прави възможно нейното изследване.

Как се прави Пренатест?

Пренатест може да бъде назначен само от наблюдаващия лекар. За целта на генетичното изследване се взема венозна кръв от бременната жена. Тази процедура не крие какъвто и да било риск нито за майката, нито за бебето и пази бременността от възможни усложнения. Кръвната проба се транспортира от DHL до обяд на следващия ден до лабораторията на Лайфкодекс в Германия, където тя се подлага на високотехнологичен генетичен анализ.

За повече информация относно теста, актуалните цени и изисквания се свържете с нас, а ние ще направим останалото.

НОВИНИ

Новини за медико-диагностична лаборатория Унидиамед

неинвазивна-пренатална-диагностика-от-ново-поколение

Почивни дни около 24 май – Ден на славянската просвета и култура

Уважаеми пациенти, поради предстоящия празник...

повече
неинвазивна-пренатална-диагностика-от-ново-поколение

Неинвазивна пренатална диагностика от ново поколение

Периодът на бременност за една двойка е изпълнен с радостно очакване...

повече

Връзка с нас

Работно време

Пон-Пет
07:30 - 18:00

Събота:
08:30 - 13:00

Неделя:
почивен ден

Къде се намираме?

гр.Благоевград бул.Св. Св. Кирил и Методии 24Г

Имейл

office@unidiamed.com

Свържете се на

073 831 190

0886 330 463

Последвайте ни