ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ за извършване на някои изследвания. ПовечеНовини

Революционен ДНК тест става част от пренаталната диагностика

Революционен ДНК тест

PrenaTest™ е трето поколение скринингов ДНК тест за пренатална диагностика в първия триместър на Синдром на Даун, Синдром на Едуардс, Синдром на Патау (тризомии 21, 18 и 13) и най-честите дефекти свързани с половите хромозоми (синдроми на Търнър, Клайнфелтер, Тризомия X и Тризомия XYY).

Най-новият генетичен тест в дородовата грижа за бъдещите майки се казва Пренатест. Наричат технологията му революционна, а самия тест – иновация без аналог и нова ера в дородовата диагностика. Тестът предлага 99% сигурност в изследването на основните генетични аномалии във възможно най-ранен етап от бременността, при това без риск за плода и без болка за бременната жена. В България Пренатест се предлага от 2013 г. по лиценз на немската компания Лайфкодекс. Пренатест на Лайфкодекс е сертифициран по всички норми на европейското законодателство медицински продукт и притежава CE марка

Какво представлява иновацията на Пренатест?

Пренатест дава оптимално рано още в 9 седмица на бременността, както и при двуплодна бременност и с максимална точност най-надеждната възможност да бъдат открити най-честите генетични аномалии на плода. Пренатест постига това благодарение на откритието, че в кръвта на бременната жена циркулира ДНК на бебето. Тестът патентова своя технология, която изолира от кръвта на майката свободната ДНК на плода и прави възможно нейното изследване.

Как се прави Пренатест?

Пренатест може да бъде назначен само от наблюдаващия лекар. За целта на генетичното изследване се взема венозна кръв от бременната жена. Тази процедура не крие какъвто и да било риск нито за майката, нито за бебето и пази бременността от възможни усложнения. Кръвната проба се транспортира от DHL до обяд на следващия ден до лабораторията на Лайфкодекс в Германия, където тя се подлага на високотехнологичен генетичен анализ.

За повече информация относно теста, актуалните цени и изисквания се свържете с нас, а ние ще направим останалото.

Екип

Екип от доказани в областта си специалисти, даващи максимума от себе си и своите знания, за да успеят да дадат на своите пациенти най-добрите резултати и компетентни услуги.

Повече

Поглед отвътре

С годините натрупахме богат опит, който ни помогна в новата лаборатория да оптимизираме работното пространство и да създадем комфорт и уютна атмосфера за нашите пациенти.

Повече

Защо точно нас

Защото имаме амбицията винаги да сме на върха. Защото вършим работата си професионално и сме отдадени изцяло на желанието си да помогнем на всеки пациент.

Повече